יום ראשון, 16 בדצמבר 2018

מה הקשר בין שוקולד, סידן ורעלת הריון?

מאת: אילנה גוטקין
השפעתו הטובה של השוקולד על רעלת הריון נוטה להפתיע, לעומת זאת אנו מורגלים לראות יתרונות בסידן ולכן השפעתו לא מפתיעה אלא מידת השפעתו לטובה מפתיעה.
מחקרים חדשים מראים כי לתזונה השלכה ישירה ומיידית על הבריאות, הדבר בולט במיוחד בתקופת ההריון. מחקרים שונים בתוכם הבודקים את ההשפעה של מרכיבי מזון מסוימים כסידן, ירקות, פחמימות מורכבות, חומצה פולית ושוקולד על רעלת הריון. בישראל לוקות ברעלת הריון כ- 5,000 נשים מדי שנה. נשים רבות נמצאות בסיכון גבוה לרעלת הריון למשל, נשים שמנות מאוד, נשים עם בעיות לחץ דם כרוני, נשים שסבלו בעבר מרעלת הריון. מחקרים אלו מוכיחים הקטנת הסיכון לרעלת הריון על ידי תזונה מבוקרת. בדקנו במחקרים מה השפעתם של השוקולד, והסידן על רעלת הריון.

רעלת הריון עלולה להופיע אצל כל יולדת במחצית השנייה של ההריון. הסימנים השכיחים הם יתר לחץ דם והפרשה מוגברת של חלבון בשתן. בתופעה זו עלולה להיות פגיעה בתפקוד השליה והתפתחות העובר, במנגנון הקרישה, בכבד, בכליה ובמח. כאשר המחלה מופיעה, הטיפול היעיל היחידי הוא סיום ההיריון, ואם מדובר ברעלת הריון שהופיעה בשבוע הריון מוקדם, התוצאה תהיה לידת פג, על כל הסיכונים והסיבוכים הכרוכים בכך.
רעלת הריון
מניעה
במחקר חדש מאוניברסיטת ייל הביאו אלינו בשורות טובות ומפתיעות! לטענת החוקרים אותה קוביית שוקולד שאנו נוטים לייחס לה תכונות שליליות בכל הקשור לבריאותנו עלולה להקטין את הסיכון לרעלת הריון בכ- 60%. במחקר המדעי השתתפו כ- 1,995 נשים שדיווחו על צריכת השוקולד שלהם באמצעות שאלונים וראיונות. יחד עם זאת, ממליצים החוקרים כי הכמות צריכה להיות מבוקרת, לא מופרזת (כחמש קוביות בשבוע) ובהשגחת תזונאית.

שוקולד מכיל מאות סוגים שונים של אנטי אקסידנטים ממשפחת הפלאבנואידים ומשפחת התיאוברומינים, המעודדים יצירה של חומר הנקרא ניטראט אוקסיד הגורם להרחבת כלי הדם וכן יש לו השפעה על מניעת יצירת קרישי דם ודלקות של כלי דם. התיאוברומינים מעודדים את פעילות הכליה והלב והם גם גורמים להרחבת כלי דם ומניעת דלקות והצטברות נוזלים.השפעתו הטובה של השוקולד על רעלת הריון נוטה להפתיע, לעומת זאת אנו מורגלים לראות יתרונות בסידן ולכן השפעתו לא מפתיעה אלא מידת השפעתו לטובה מפתיעה. מחקר אחר שנערך במרכז הרפואי לוק נאייק בניו דלהי הודו, ומחקר נוסף שנערך באוניברסיטת פורט האר ביוהנסבורג,
בדקו את הקשר בין צריכת תוספות סידן במהלך ההריון, לבין הסיכון לחלות ברעלת הריון. במסגרת המחקר נבדקו כ- 15,000 נשים מרחבי העולם שמחציתן צרכו תוספי סידן ומחציתן נטלו פלצבו (תרופת דמה).

במחקרים אלו נמצא כי הקפדה על צריכת סידן מבוקרת אכן גורמת לירידה דרמטית (בכמחצית) בשכיחות רעלת הריון, והממצאים קריטיים יותר עבור נשים שהוגדרו בסיכון. כמו כן, נמצא כי מחסור בסידן אצל נשים הרות, מעלה באופן משמעותי את הסיכון לרעלת הריון וללידת פג. גם במקרה זה יש לציין כי בדיוק כמו בתוספי תזונה אחרים, אין להגזים בצריכת סידן וכי הכמות המומלצת של צריכת סידן לנשים בתקופת ההיריון היא, 2 - 1.5 גרם ליום.

כמו כן ישנו תוסף ברזל נוזלי שהוא בהחלט מצוין לנשים בהריון.
מנטול הינו הפורטל לאיכות חיים הגדול והמוביל בישראל, אשר מחולק ל-8 ערוצים עיקריים: אסתטיקה, ניתוחים פלסטיים, הריון ולידה, כושר גופני, בריאות, תזונה ודיאטה, סקסולוגיה וגוף ונפש. אינדקס האתר כולל מידע מקיף ועדכני אודות בתי עסק ומגוון רחב של קטגוריות, ותחומים התורמים לשיפור איכות החיים שלנו.
מנטול מציע רצפי מאמרים, מאמרים, בתחומי איכות החיים אשר נכתבו בעזרתם האדיבה של טובי המומחים. תמצאו סקרים ופורומים שונים המנוהלים ע"י מומחים.
בנוסף, קיימים מספר שיתופי פעולה עם אתרים שונים ביניהם אתר דרושים, אתר לימודים ועוד, וכן המלצות על אתרים שונים.
אנו מזמינים אתכם להוות חלק בלתי נפרד מאיכות החיים החשובה כל כך עבורינו, לקבל מידע וייעוץ בחינם ממיטב המומחים אשר יתרמו לשיפור איכות חייכם. / הריון ולידה / מה הקשר בין שוקולד, סידן ורעלת הריון?. !