בסקר שערך משרד החקלאות ביוני 2008, נתבקשו הנשאלים להשיב על השאלה, אם הם נוהגים לשלב מזון אורגני או מצרכים אורגניים בתפריט האכילה היומי שלהם. תוצאות הסקר הראו ש-40% השיבו לא, 26% כן, 19% לפעמים, ו-15% לעתים רחוקות.
בסקר שערך מינהל מחקר וכלכלה, של משרד התמ"ת בנובמבר 2010 בתחום הצרכנות הירוקה, התבקשו הנשאלים לענות על מיגוון שאלות שקשורות בנושא הצרכנות הירוקה (למשל, מידת הנכונות להשתמש באריזות רב פעמיות ולא בשקיות פלסטיק, כדי להקטין את הזיהום הסביבתי).
14.5% מהנשאלים הצהירו שהם תמיד קונים מוצרים אורגניים, 13.5% דווחו שהם קונים מוצרים אורגניים לעתים קרובות, וכמעט 50% אמרו שהם לא קונים מוצרים אורגניים כלל וכלל. מחקר זה חשף ממצא מעניין, שבמגזר הדתי רוכשים יותר מזון אורגני מאשר במגזר החילוני.
הסקר מלמד עוד שאמנם ישראל מפגרת אחרי מרבית המדינות במערב, אבל יחד עם זאת קיימת מגמה חיובית כאשר יותר ויותר משקי בית מבוססים עוברים לתזונה שמבוססת על מזון אורגני.
אמנם הממשלה יכלה לעודד את הצריכה האורגנית, על ידי הקטנת המיסוי על מוצרים אורגניים והעלאת המיסוי על מוצרים מזהמים, אבל בנושא החינוך אין להאשים את הממשלה בלבד. הגנת הסביבה והשמירה על בריאותנו נמצאות גם באחריותנו. כאן יש לנו הרבה מה לעשות, בעיקר בחינוך הילדים לתזונה נכונה ובריאה.
תזונה בריאה, והמדקדקים יאמרו תזונה אורגנית, חשובה לבריאות ולחיוניות של האדם לכל אורך חייו, אך חשיבותה המכרעת ממוקדת בגיל הצעיר שבו מתבצע תהליך הבנייה של הגוף וגדילתו, שיבטיחו המשך חיים טובים ובריאים.
למה דווקא אורגני, גם בתוצרת הרגילה יש ויטמינים!
ובכן, היום המזון האורגני מכיל יותר מינרלים וויטמינים בהשוואה לאותם מוצרים לא אורגניים (למשל, תפוז אורגני מכיל 30% יותר ויטמין C מאשר תפוז לא אורגני). אך לא רק זאת. בשנים האחרונות, התוצרת החקלאית הלא אורגנית מכילה פחות מינרלים וויטמינים, בהשוואה לאותה תוצרת שיוצרה לפני עשרות שנים. הסיבה לכך היא האגרסיביות של החקלאות הקונוונציונלית שדלדלה במשך הזמן את משאבי הקרקע ותוך כדי כך גם השתמשה בחומרי הדברה, חומרי דישון כימיים, הנדסה גנטית של זנים שונים, שימוש בהורמונים ובאנטיביוטיקה לבעלי חיים, חומרים משמרים וצבעי מאכל במזון המעובד - כל הרעות החולות שמגיעות בסופו של דבר לגוף שלנו ושל ילדינו.
מאחר והחקלאות האורגנית מתחשבת בצרכי הקרקע, ומאחר שבמזון האורגני נאסר השימוש בחומרים הרעילים, גדל הפער בין העושר התזונתי שמכילה התוצרת החקלאית האורגנית לבין התוצרת הקונוונציונלית.
תעשיית המזון האורגני אינה קופאת על שמריה וגם מובילה מגמה להפחתת השמנת היתר אצל הילדים ובני נוער. הגישה של התנועה הירוקה היא שבמרבית המקרים המזון האורגני מעניק יותר ערכים תזונתיים מאשר אכילת מזון מהיר (Junk Food), צריכה יומיומית של ירקות ופירות ואפילו מזון אורגני מעובד שאינו מכיל חומרים משמרים וצבעי מאכל, מומלצים למען תזונה נכונה ובריאות טובה של הילדים ובני הנוער.
באדיבות
חנות טבע OrganicMarket , מציעה מגוון
מוצרים אורגניים , אקולוגיים וללא גלוטן