לחצן מצוקה לקשישים הוא הלחצן שלא תרצו לוותר עליו! על לחצן המצוקה, כיצד הוא עובד ויתרונותיו, תקראו כאן במאמר שלפניכם.
יצחק חשב לא פעם על לחצן מצוקה לקשישים. 'אני כבר בן 75, לבד, אחרי התקף לב..' חשב לא פעם ותמיד דחה את התקנת לחצן מצוקה לקשישים, מעין מחשבה שהל יהיה בסדר, שלו זה לא יקרה. עד שיום אחד זה קרה. זה היה בשעת צהריים כאשר הוא חש כאבים בחזה וביד שמאל. הוא כבר ידע מה קורה ולמזלו הספיק להזעיק אמבולנס, אבל כששב הביתה מבית החולים, הדבר הראשון שעשה היה להזמין לחצן מצוקה לקשישים להתקנה בביתו.
סיפורו של יצחק הסתיים במזל גדול ואולי אפילו נס, אבל קיימים לא מעט סיפורים דומים המסתיימים בכי רע. סיפורים אשר לחצן מצוקה לקשישים היה יכול לשנות את סוף הסיפור.
מהו לחצן מצוקה לקשישים?
לחצן מצוקה לקשישים הוא למעשה לחצן מצוקה המותקן בבית הקשיש ומשמש את הקשיש כאשר הוא חש פחד, מצוקה או בעיה בריאותית. בדרך כלל קשישים החיים לבדם בוחרים להתקין
לחצן מצוקה למקרה שמשהו יקרה ולא יהיה מי שיסייע להם, במיוחד אם מדובר בקשישים אשר סובלים מבעיות בריאותיות שונות המצריכות במקרה הצורך, פינוי לבית החולים.
כיצד עובד לחצן מצוקה לקשישים?
לחצן מצוקה לקשישים מתפקד כמוקד מצוקה רפואי, וישנם גם לחצני מצוקה המשמשים כמוקד רפואה והן כמוקד ביטחון. מוקד הרפואה מאויש במשך 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע 365 ימים בשנה כולל שבתות וחגים, על ידי רופאים ואחיות מנוסים ומקצועיים. ברגע שהמנוי חש ברע או במצב מצוקה הוא לוחץ על לחצן המצוקה הנמצא בביתו או על שעון המצוקה הענוד על ידו. קריאתו של המנוי מתקבלת במוקד הרפואה ומיד מופיעים פרטיו האישיים והרפואיים של המנוי מול אנשי המקצוע הנמצאים במוקד.
הרופאים במוקד הרפואי מנסים לסייע למנוי ראשית כל באופן טלפוני ולנסות להרגיע ולעזור. במידת הצורך, שולח המוקד רופא לביתו של המנוי או מזעיק אמבולנס לפינוי הלקוח לבית החולים.
כאשר מחובר לחצן מצוקה לקשישים גם למוקד ביטחון, במקרה של פריצה או אירוע בטיחותי אחר, מגיעה הקריאה גם למוקד ביטחון המגיע בעת הצורך לבית הלקוח.
יתרונותיו של לחצן מצוקה לקשישים
לחצן מצוקה לקשישים מעטר היום כמעט כל בית בו מתגורר קשיש או זוג קשישים בגפם. גם כאשר הקשיש גר קרוב לבן משפחה, לא תמיד הוא חש בטוח. אירוע רפואי או בטחוני עשוי לקרות בכל עת ולא תמיד בן המשפחה יכול לסייע. לכן התקנת לחצן מצוקה לקשישים חשוב כדי שיהיה תמיד מישהו בצד השני של הקו. תמיד יש מישהו עם אצבע על הדופק. תמיד יש מי ששומע, מקשיב, זמין ופנוי לסייע.
לחצן מצוקה לקשישים הוא לא רק בגדר מותרות או המלצה, מדובר בשירות מציל חיים! לא פעם ולא פעמיים קשישים ניצלו בזכות השימוש בלחצן המצוקה. אבל מעבר לכך, לחצן מצוקה לקשישים פשוט מעניק ביטחון לקשיש ועצמאות להרגיש בטוח ומוגן, גם אם הוא לבדו.