יום שישי, 21 בספטמבר 2018

מוצרי חלב במהלך ההריון וההנקה

מאת: שרית עטיה, דיאטנית קלינית
סוף סוף אתן תדעו אלו מוצרי חלב עדיפים וגם לא עדיפים במהלך תקופת ההריון וגם במהלך ההנקה.

מוצרי חלב במהלך ההריון
הריון הוא התחלה חדשה מרגשת ונפלאה. זו תקופה בה האוכל שנכנס לפה מקבל חשיבות גדולה מתמיד.יותר מתמיד זה הזמן להקפיד על תזונה מלאה ומגוונת, שתספק לגוף האישה ולעובר המתפתח את כל אבות המזון, הויטמינים והמינרלים החיוניים.

העובר המתפתח זקוק לסידן על מנת לפתח עצמות ושיניים בריאות, לב, שרירים ומערכת עצבים בריאה, וכן לפתח קצב לב תקין וקרישת דם תקינה. לשם כך הוא זקוק לכמות מספקת של סידן אותו הוא מקבל מהאם. גוף האישה מתמודד על העלייה בכמות הנדרשת של הסידן על ידי הגברת יכולת ספיגת הסידן. .כאשר בתזונת האישה ההרה חסר סידן, הוא יילקח ממאגר הסידן בעצמותיה על מנת להבטיח את צורכי העובר, מה שעלול לגרום לירידה בצפיפות העצם ופגיעה בבריאות האישה בעתיד.

לכן חשוב מאוד להגיע לצריכה המומלצת של סידן, שהיא 1,000 מיליגרם ליום (מתחת לגיל 18 יש צורך ב- 1,300 מ"ג סידן ביום).

כדי להגיע לצריכה המומלצת של סידן, מומלץ לאכול 3 מנות של מוצרי חלב ביום. מנה שמספקת כ- 200 מ"ג סידן נחשבת לכוס חלב, גביע יוגורט, גביע גבינה לבנה או קוטג', 5 קוביות (50 גרם) גבינה צפתית או מלוחה.

חלב ומוצריו נחשבים כנכס תזונתי, המשפרים את כלל התזונה. הם מספקים, בנוסף לסידן, גם חלבון איכותי, ויטמינים מקבוצת B, אשלגן ומגנזיום.

מקורות נוספים לסידן יכולים להיות: סרדינים (עם העצמות), טחינה, שקדים וירקות עליים ירוקים כמו ברוקולי וכרוב.

להגברת צריכת הסידן במהלך ההיריון יש יתרונות נוספים: היא עוזרת לשמור על רמות תקינות של לחץ דם ולהפחית את השכיחות של יתר לחץ דם ורעלת הריונית.

צריכה מספקת של סידן במהלך ההיריון עשויה גם להפחית את שיעור הלידות המוקדמות וכן את שיעור התינוקות הנולדים במשקל לידה נמוך.

מוצרי חלב במהלך ההנקה
אימהות מניקות מעניקות לתינוקותיהן את המזון המושלם, והרבה מעבר לכך.

כאשר התזונה של האם מאוזנת באופן כללי, החלב שלה מספק לתינוק את כל רכיבי התזונה להם הוא זקוק. זאת מכיוון שגוף האישה דואג קודם כל לצרכי התינוק. נשים שמיניקות וצורכות פחות קלוריות או פחות ויטמינים ומינרלים מהמומלץ, משתמשות במאגרים של הגוף שלהן כדי לא לפגוע בהרכב החלב. זאת אומרת שאיכות החלב וההנקה לא יפגעו, אבל עלולים להיווצר חסרים תזונתיים אצל האם. כך למשל, כשבתזונת האישה המיניקה חסר סידן, הוא יילקח ממאגר הסידן בעצמותיה, מה שעלול לגרום לירידה בצפיפות העצם. בנוסף לכך, בתקופת ההנקה רמת הורמון האסטרוגן יורדת (כמו בתקופת גיל המעבר), מה שגורם להרחקת סידן מן העצמות. על כן, במהלך תקופת ההנקה עלולה להתרחש ירידה בצפיפות העצם אשר תתוקן עד שישה חודשים לאחר גמילת התינוק מההנקה.
ולכן, גם במהלך ההנקה חשוב ביותר להקפיד לצרוך את הכמות המומלצת של סידן (1,000 מ"ג ביום מעל גיל 18 ו- 1,300 מ"ג עד גיל 18).

מנטול הינו הפורטל לאיכות חיים הגדול והמוביל בישראל, אשר מחולק ל-8 ערוצים עיקריים: אסתטיקה, ניתוחים פלסטיים, הריון ולידה, כושר גופני, בריאות, תזונה ודיאטה, סקסולוגיה וגוף ונפש. אינדקס האתר כולל מידע מקיף ועדכני אודות בתי עסק ומגוון רחב של קטגוריות, ותחומים התורמים לשיפור איכות החיים שלנו.
מנטול מציע רצפי מאמרים, מאמרים, בתחומי איכות החיים אשר נכתבו בעזרתם האדיבה של טובי המומחים. תמצאו סקרים ופורומים שונים המנוהלים ע"י מומחים.
בנוסף, קיימים מספר שיתופי פעולה עם אתרים שונים ביניהם אתר דרושים, אתר לימודים ועוד, וכן המלצות על אתרים שונים.
אנו מזמינים אתכם להוות חלק בלתי נפרד מאיכות החיים החשובה כל כך עבורינו, לקבל מידע וייעוץ בחינם ממיטב המומחים אשר יתרמו לשיפור איכות חייכם. / הריון ולידה / מוצרי חלב במהלך ההריון וההנקה. !