תוספי מזון - ההשלמה לתזונה בריאה
מאת: מערכת מנטול
אחת החידות איתה מתמודדת הרפואה המודרנית היא שאלת אריכות החיים ואיכות החיים בגילאים המאוחרים.
ככל שעוברות השנים, ניתן לראות מחד יותר קשישים המגיעים לגילאי 90-100, ומאידך ניתן להבחין בגורמי התמותה הנפוצים המונעים מקשישים רבים להגיע לגילאים מופלגים.
מבין גורמי התמותה הנפוצים ביותר בעולם המערבי נכללות מחלות לב, מחלות הקשורות למערכות הבטן, סרטן וסוכרת. מטרתם של מחקרים רפואיים רבים, לגלות את הגורמים לבעיות גופניות אלה, במטרה להאריך את תוחלת הממוצעת (באמצעות תרופות או פעילות מקדימה מונעת).
ניתן להצביע בוודאות על מספר טיפים אותם כדאי לאמץ על מנת להגיע לתוחלת חיים ארוכה: אין חולק על כך שכדאי להפסיק לעשן, להיות פעיל מבחינה גופנית ושכדאי להישאר פעיל גם מבחינה אינטלקטואלית. כל אלו מוכחים כתורמים להארכת תוחלת החיים ואיכות החיים בגילאים המבוגרים.
אתגר לא פשוט הוא תחום התזונה ככל שאנחנו מתבגרים, גופנו ממעט לייצר ויטמינים וחומרים החשובים לאיכות חיינו ובריאותינו. על מנת להתגבר על בעיה זו, יש להקפיד על תזונה מאוזנת ובריאה. אך בפתרון זה ישנה בעיה כפולה. ראשית, לא כל אחד יודע כיצד לשמור על תזונה בריאה: מה לאכול וכמה.

דבר שני, לא בכל אזור גיאוגרפי נמצאים כל המאכלים הדרושים על מנת לשמור על תזונה שתחפה על החיסרון בסוגי ויטמינים ומינראליים רצויים.
על מנת להתגבר על הקושי הזה, הרפואות הקונבנציונאלית והטבעית פיתחו תוספי מזון המעניקים את התוספים הנצרכים לגיל המאוחר. תוספי מזון אלו אינם תרופות, אלא מיני ויטמינים אותם מומלץ לצרוך בצורה סדירה וקבועה, גם אם אינכם סובלים ממחלה זו או אחרת.
כמה מהתוספים הפופולאריים הם: ויטמין A, ויטמין C, ציאסטין ועוד. למרות שאותם ויטמינים אינם תרופות, חשוב מאוד להתייעץ עם רופא לפני לקיחתם. מינון לא מדויק של תוספי מזון יכול להזיק יותר מאשר להועיל. בטן של קשיש מכילה מערכות רגישות ומשומשות, וכל תוסף מזון שנצרך צריך להיות מדוד במדויק.
אנו ממליצים לשאול על תוספי מזון בפעם הבאה שאתם מבקרים אצל רופא המשפחה שלכם. וישנה סבירות גבוהה שתוכלו להאריך את תוחלת חייכם וליהנות מאיכות חיים גבוהה לאורך זמן רב, הודות לנטילת תוספי מזון פשוטים וזולים.