תעשיית התכשירים שמונעים התקרחות מגלגלת מיליארדים ברחבי העולם – אך לרוב תכשירים אלה מתבררים כתרמית מוחלטת שעלולה להזיק במקרה הגרוע
בשנים האחרונות הגיעה תופעת ההתקרחות בישראל למימדי מגיפה. לא ברור אם זה הלחץ והמתח שנלווים לחיים בארצנו הקטנה, או אולי זה קשור לזיהום אוויר, קרינה סלולארית, תזונה לקויה - או שבכלל ההסבר הוא תורשה וגנטיקה, אך מה שכן ברור שבגילאי 40+ כמעט מחצית מהגברים בישראל מוצאים את עצמם קירחים לחלוטין. ההתקרחות לא פוסחת גם על צעירים יותר, ובהעפת מבט מקרי ברחוב נוכל למצוא צעירים רבים שמתהדרים בקרחות מבהיקות לתפארת. כעת נעסוק מעט בפתרונות שקיימים היום למניעת נשירת שיער והתקרחות בקרב גברים.
כמו בכל דבר, תעשיית התכשירים שמונעים
התקרחות מגלגלת מיליארדים ברחבי העולם - אך לרוב תכשירים אלה מתבררים כתרמית מוחלטת שעלולה להזיק במקרה הגרוע, או פשוט לא להשפיע כלל במקרה הטוב. ישנן אפשרויות רבות למתקרחים, כמו פאות נוכריות למשל שהופכות להיות איכותיות ונפוצות יותר בשנים האחרונות, אך קיימות בכל זאת מספר תרופות ותכשירים שאכן הוכחה יעילותן.
התרופה הראשונה היא פרופסיה Propecia, שנחשבת למוצלחת ביותר כיום. מדובר בטבליות שנלקחות פעם ביום, אשר יעילות בעצירת ההתקרחות בערך ב-90 אחוז מהמקרים, ומביאות לצמיחת שיער חדש בכ-60 אחוזים מהמשתמשים. הבעיות הטמונות בתרופה היא שהפסקת השימוש בה תחדש את נשירת השיער, כך שיש להמשיך לקחת את הכדורים למעשה למשך כל החיים. ישנן גם מספר תופעות לוואי לא רצויות ויש לוודא היטב מהן בדיוק לפני השימוש.
תרופה נוספת היא מינוקסידין, תמיסה שמורחים על האזור המתקרח על הראש. היעילות כאן פחות גבוהה מאשר הפרופסיה, ורק אצל 40 אחוזים מהמשתמשים הנשירה אכן נעצרת. גם כאן, הבעיות הטמונות בה הן תופעות לוואי אפשריות, מחיר יקר וצורך להתמיד בשימוש. תכשיר ידוע נוסף הוא רוטס HR. מדובר בטבליות ויטמינים שאמורים לעצור את נשירת השיער ולעודד את צמיחתו מחדש. אמנם ישנם דיווחים כי התכשיר אכן היה מועיל, אך כרגע אין מחקרים שאכן הוכיחו את הצלחתו של התכשיר.
אם כן, כמו בכל דבר, אין פתרונות פלא וקסם, וישנם כאלה שפשוט יצטרכו להשלים עם ההתקרחות. אך לא צריך לדאוג, ככל שהתופעה מתרחבת כך ניתן למצוא יותר ויותר נשים וגברים שטוענים ש"קרחת זה גברי ויפה", ומי יודע? אולי יום אחד דווקא פדיחת
קרחת תהיה אידיאל היופי הגברי החדש...