פשוט לבשל את זה...
מאת: מערכת מנטול
אני פולני, מה לעשות? דבר לא יוכל לקחת מאימי את העונג המפוקפק הזה שנגרם לי. וכפולנייה טובה, דאגה אימי לפטם אותי עוד מילדותי במיטב מאכלי קראקוב הישנה.
אמנם היו אלו מאכלי צנע על טהרת השמן והמרגרינה אך את שפע הקלוריות שהכילו אני נושא עימי עד עצם היום הזה. אז למען שלל הפולניות הפזורות בתבל, הריני מגיש לכן מספר תבשילים ברוח אשכנז אותם תוכלו להכין לילדכם מבלי שתאלצו להתנצל בפניהם בבגרותם על העוול הקלורי שגרמתן להם.
עוף - תמיד אשכנזי, תמיד בריא...
התרנגולת, למעט עורה, אינה רוויה כלל בשומן והיא עשוייה להוות מעדן עבור ילדים ובתנאי שמגישים אותה נכון. מכיוון שמרבית הילדים אינם אוהבים עוף אלא אם כן הוא מגיע שטוח ומכיל 100 קילו פירורי לחם מכל הצדדים, עליכן לנקוט גישה קצת שונה (כי בתחבולות תעשי לך מלחמה...).
להלן מתכון קל, פשוט ויעיל מאוד :
החליפי את העוף בהודו נקבה או פרגית. הפשיטי את העור וחתכי לחתיכות קטנות אך לא קטנות מידיי, השרי כמה עגבניות שרי ובצלי שאלוט בסילאן (סירופ תמרים) למשך שעה, ובזמן הזה השרי את חתיכות העוף ברוטב המכיל רסק עגבניות, כפית מלח וכף סוכר מעורבבים המיץ לימון. לאחר שעה, קחי שיפודי עץ ושפדי את הבשר והירקות לסירוגין כך שיווצר שיפוד אטרקטיבי ונאה. כעת יש לבזוק על כל שיפוד מעט (אבל מעט) סוכר ולטגן במחבט חריצים. את לא תאמיני כמה זה טעים, רזה ובריא.
דג, קצת גנבתי מהספרדים, אכן אני בוש ונכלם...
הדג מכיל הרכב תזונתי שגם מזון שיהונדס גנטית לא יצליח בחיים להתעלות עליו. הבעיה בדג היא הריח שלו והשמנוניות שמרתיעות את הילדים מלאכול אותו. כאשר אנו מתכננים הכנה של דג, עלינו לקחת זאת בחשבון ולנטרל את המצוקות הללו. להלן מתכון קל ופשוט שעשוי לעשות את המלאכה.
ביחרי דג שאת אוהבת וטחני אותו עד אפר (טוב קצת נסחפתי אבל הבנת לבטח את הכוונה). לרסק הדג הוסיפי מעט אבקת מרק עוף, קצת קמח, ביצה ולושי בידיים, הפכי את העיסה לקציצות והכניסי לתנור, לאחר שאלו נראות זהובות והריח בבית מזכיר קצת אוקיאנוס, הוציאי את הקציצות מהתנור, הכניסי לסיר רסק עגבניות, קצת קטשופ, כף סוכר וכף מלח, ביחשי עד שהרוטב מסמיך, וטעמו חמצמץ מתקתק, הוסיפי את הקציצות לסיר והביאי לרתיחה. אין על המעדן הזה. מובטחת לעולל הנאה מרובה.